Πάλλα Ευγενία Ελένη

Η Ευγενία Ελένη Πάλλα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες με κατεύθυνση ζωγραφική, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 έχει διδάξει εικαστικά, ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης-δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο, ΙΕΚ και στην εκπαίδευση ενηλίκων- αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2003 στο Δημόσιο Σχολείο, στη Θεσσαλονίκη, στις Κυκλάδες και στην Αττική. Εργάστηκε με ομάδα εκπαιδευτικών στη συγγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μουσεία του ΠΙΟΠ.
Πριν τις επίσημες σπουδές της στα εικαστικά, σπούδασε χορό και μουσική, ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία, τη γραφιστική και την κεραμική. Παράλληλα και μετά τις σπουδές της εργάστηκε ως σκηνογράφος και διακοσμήτρια. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει επιμεληθεί εκθέσεις εικαστικών τεχνών.
Από το 2006 συμμετέχει ως μουσικός και εικαστικός καλλιτέχνης στο οπτικοακουστικό σύνολο minimaximum improvision, το οποίο, συχνά σε συνεργασία και με άλλους καλλιτέχνες, συνθέτει πρωτότυπες performance ήχου και εικόνας που έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, στη Kunsthalle, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Documenta 14-Ασκήσεις Ελευθερίας, κ.α