Εισαγωγή μαθητών σχολικού έτους 2023-24

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση 22010/Δ6 στην οποία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την εισαγωγή μαθητών στα πρότυπα γυμνάσια για το σχολικό έτος 2023-24.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Για την εισαγωγή στην Α τάξη

Οι αιιτήσεις θα υποβάλλονται από 10/3/2023 14:00 έως 27/3/2023 14:00 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα της ΔΕΠΠΣ που περιέχει τον Σύνδεσμο για την αίτηση στο gov.gr καθώς και οδηγίες για το τι θα χρειαστείτε για την υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ.

Σημειώνεται ότι για το σχολικό έτος 2023-24 στην αίτηση μπορείτε να επιλέξετε:

α) το Πειραματικό Σχολείο ενδιαφέροντος,
β) το Πρότυπο Σχολείο πρώτης προτίμησης (Γυμνάσιο ή Λύκειο),
γ) το Πρότυπο Σχολείο δεύτερης προτίμησης (Γυμνάσιο ή Λύκειο) και
δ) το Εκκλησιαστικό Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) ενδιαφέροντος.
Αν έχει επιλεγεί ταυτόχρονα Πρότυπο Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) και Εκκλησιαστικό Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) δηλώνεται η σειρά προτίμησης για τη φοίτηση στους δύο τύπους σχολείων.

Από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που έχουν δηλωθεί επιλέγεται επίσης ένα (1) Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό Σχολείο, στο οποίο ο υποψήφιος μαθητής επιθυμεί να είναι επιλαχών.

 

Η κλήρωση για την απόδοση τυχαίου αριθμού προτεραιότητας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

 

Για την εισαγωγή στη Β και Γ τάξη

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, τρεις μέρες πριν την έναρξη του διδακτικού έτους 2023-24.

Για να κατεβάσετε το ΦΕΚ με όλες τις λεπτομέρειες πιέστε εδώ.

 

 

Τελικός κατάλογος εγγραφών

Διαμορφώθηκε ο οριστικός κατάλογος μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν στην Α τάξη για την σχολική χρονιά 2022 – 2023.

Ο πίνακας συμπεραμβάνει τους κωδικούς των επιτυχόντων καθώς εκείνους των επιλαχόντων μαθητών/τριών που κατέλαβαν θέση επιτυχόντων που αρνήθηκαν την εγγραφή ή ζήτησαν μετεγγραφή σε άλλο σχολείο. 

Τελικός κατάλογος μαθητών Α Γυμνασίου.

 

Επίσης διαμορφώθηκε ο νέος πίνακας επιλαχόντων μετά την οριστικοποίηση των εγγραφών. Ο πίνακας παραμένει ενεργός μέχρι την 20/1/2023 και θα επικαιροποιείται διαρκώς κάθε φορά που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια μετεγγράφεται από το σχολείο μας σε καποιο άλλο σχολείο και ο πρώτος επιλαχών ή επιλαχούσα καταλαμβάνει τη θέση του/της.

Επικαιροποιημένος πίνακας επιλαχόντων.

Αποτελέσματα εξετάσεων εισαγωγής.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων και η σειρά κατάταξης τους στις εξετάσεις εισαγωγής του σχολείου. 

Μπορείτε να δείτε τον τελικά πίνακα εδώ

Επίδειξη απαντητικών φύλλων

Σχετικά με την δυνατότητα να δει κάποιος υποψήφιος το γραπτό του, η Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων έβγαλε την εξής ανακοίνωση.Επίδειξη απαντητικών φύλλων

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Απόδοση τυχαίων αριθμών για άρση των ισοβαθμιών

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η τελική κατάταξη των υποψηφίων καθοριζόταν μετά από κλήρωση η οποία γινόταν με ευθύνη του ΕΠΕΣ του κάθε σχολείου. Από τη φετεινή χρονιά και προκειμένου να απολποιηθεί η διαδικασία και να διασφαλιστέι το αδιάβλητό, η κλήρωση προηγείται με την απόδοση ενός τυχαίου αριθμού σε κάθε υποψήφιο. Με αυτόν τοτν τρόπο καθορίζεται και η σειρά που θα έχουν οι υποψήφιοι σ επερίπτωση ισοβαθμίας. 

Μπορείτε να δείτε τους πίνακες με τον τυχαίο αριθμό κάθε υποψηφίου.

Οδηγίες για τη συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής στις 7/5/2022

Για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στην επόμενη Α Γυμνασίου, παρακαλούμε οι υποψήφιοι να μελετήσουν τις οδηγίες που ακολουθούν και να τις τηρήσουν σχολαστικά:

1. Οι εξετάσεις θα γίνουν στα αμφιθέατρα 204, 313, 438, 440, 442 437 και την αίθουσα 421 της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Οι μαθητές θα μπουν μόνοι τους στο κτίριο και εκεί θα καθοδηγηθούν σχετικά με την αίθουσα στην οποία θα εξεταστούν.

2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πρέπει να φορούν διαρκώς μάσκα προστασίας από την COVID. Προσέρχονται στο Εξεταστικό Κέντρο και αποχωρούν από αυτό με ευθύνη των γονέων τους, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να μπουν σε αυτό. Η προσέλευση των υποψηφίων θα γίνει στις 9:00 και η εξέταση θα αρχίσει στις 10:00. Η  διάρκειά της θα είναι 150 λεπτά και οι υποψήφιοι θα μπορούν να βγουν από την αίθουσα 60 λεπτά μετά την έναρξη.

3 Κατά την προσέλευση τους  οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα επιδεικνύουν τα εξής

α. Προσδιοριστικό έγγραφο της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, έγγραφο ταυτοπροσωπίας.)

β. Τυπωμένη την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας στην οποία  αναγράφεται και ο κωδικός της αίτησης.

4. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, μία εφεδρική μάσκα, μπλε ή μαύρο στυλό και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται να έχουν γόμα ή διορθωτικό. Οι απαντήσεις σημειώνονται στο ειδικό απαντητικό φύλλο, στο οποίο θα "μαυρίζουν" τον κύκλο που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. Θα πρέπει να είναι σίγουροι πριν δώσουν μία απάντηση και για  τον λόγο αυτό θα έχουν στη διάθεσή τους κόλλες για πρόχειρο.

5. Τα κινητά τηλέφωνα και τα smart watches των υποψηφίων θα είναι απενεργοποιημένα, μέσα σε φάκελο και θα παραδίδονται στον επιτηρητή.  Η πρόσβαση, κατά τη διάρκεια της εξέτασης,  σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, (ακόμα και αν αυτή είναι απενεργοποιημένη) αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη διαδικασία των εξετάσεων.

 

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πίνακας υποψηφίων μαθητών και μαθητριών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών για να εγγραφούν στην πρώτη γυμνασίου της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι 525.

Αναρτάται ο προσωρινός κατλάλογος υποψηφίων, ταξινομημένος με βάση τον ατομικό αριθμό π'ου έχει δοθεί σε κάθε μαθητή ή μαθήτρια. 

Παρακαλούμε αν δεν βρείτε τον κωδικό σας να επικοινωνήσετε με το σχολείο. Επίσης εκτυοπώστε την αίτηση που έχετε υποβάλει και ελέγξτε προσεκτικά τα αναγραφόμενα στοιχεία, προκειμένου, σε περίπτωση λάθους,  να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. 

Δείτε εδώ τον κατάλογο