Οδηγίες για τη συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής

Για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στην επόμενη Α Γυμνασίου, παρακαλούμε οι υποψήφιοι να μελετήσουν τις οδηγίες που ακολουθούν και να τις τηρήσουν σχολαστικά:

1. Οι εξετάσεις θα γίνουν στις εγκαταστάσεςι του 9ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αθηνών στην οδό Τρώων 2 στο Θησείο. Οι μαθητές θα μπουν μόνοι τους στο εξεταστικό κέντρο και εκεί θα καθοδηγηθούν σχετικά με την αίθουσα στην οποία θα εξεταστούν.

2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πρέπει να φορούν διαρκώς μάσκα προστασίας από την πανδημία. Προσέρχονται στο Εξεταστικό Κέντρο και αποχωρούν από αυτό με ευθύνη των γονέων τους, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να μπουν σε αυτό. Η προσέλευση των υποψηφίων θα γίνει στις 9:00 και η εξέταση θα αρχίσει στις 10:00. Η  διάρκειά της θα είναι 150 λεπτά και οι υποψήφιοι θα μπορούν να βγουν από την αίθουσα 60 λεπτά μετά την έναρξη.

3 Κατά την προσέλευση τους και πριν πουν στο Εξεταστικό Κέντρο οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα επιδεικνύουν τα εξής

α. προσδιοριστικό έγγραφο της ταυτότητάς τους (Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Ας σημειωθεί ότι ενώ αρχικά το υπουργείο είχε αποφασίσει τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας να εκδίδονται μόνο από αστυνομικά τμήματα, τελικά είναι δεκτά και όσα εκδίδονται από ΚΕΠ)

β. Βεβαίωση αρνητικού test για τον SARS 2 σε τοοποίο έγινε στις προηγούμενες 48 ώρες από την ημέρα της εξέτασης.

γ. Τυπωμένη την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας στην οποία  αναγράφεται και ο κωδικός της αίτησης

4. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό, μία εφεδρική μάσκα, μπλε ή μαύρο στυλό και γεωμετρικά όργανα. Δεν επιτρέπεται να έχουν γόμα ή διορθωτικό. Οι απαντήσεις σημειώνονται στο ειδικό απαντητικό φύλλο, στο οποίο θα "μαυρίζουν" τον κύκλο που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. Θα πρέπει να είναι σίγουροι πριν δώσουν μία απάντηση και για  τον λόγο αυτό θα έχουν στη διάθεσή τους κόλλες για πρόχειρο.

5. Τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα είναι απενεργοποιημένα, μέσα σε φάκελο και θα παραδίδονται στον επιτηρητή. Το ίδιο θα γίνεται και με τα smart watches. Η πρόσβαση, κατά τη διάρκεια της εξέτασης,  σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, (ακόμα και αν αυτή είναι απενεργοποιημένη) αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη διαδικασία των εξετάσεων.

Εγγραφή Μαθητών της Α Γυμνασίου

Για να προχωρήσει η εγγραφή των στοιχείων των μαθητών στα αρχεία του σχολείου, παρακλούνται οι κηδεμόνες των παιδιών που θα φοιτήσουν στην Α Γυμνασίου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική  φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα συλλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλεισιτκά για τις ανα΄γκε ςλειτουργίας του σχολείου.

http://www.1gympeirath.gr/sxoleio/index.php?option=com_rsform&formId=7

Αποτελέσματα εξετάσεων επιλογής

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των υποψηφίων για εγγραφή στην Α γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-22. Την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, στις 9:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την άρση των ισοβαθμιών μεταξύ των υποψηφίων που συγκέντρωσαν βαθμολογία 64 (θέσεις 72 έως 79),  βαθμολογία 62 (θέσεις 80 έως 90) και βαθμολογία 60 (θέσεις 91 έως 99), ώστε να διαμορφωθεί η τελική λίστα με τους 78 επιτυχόντες και τους 21 επιλαχόντες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διαδικασία, να ευχηθούμε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και φυσικά να έχουν ένα καλό καλοκαίρι.

Η Λίστα με τις βαθμολογίες