Βιβλιοθήκη: Η κάμαρα με τα κρυμμένα μυστικά

Σύγχρονη και κλασική λογοτεχνία για τις ώρες χαλάρωσης στο σπίτι, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, δοκίμια, μελέτες για τις ατομικές και ομαδικές εργασίες στα μαθήματα του σχολείου,  κόμικς για το διάλειμμα,   σχολικά βοηθήματα, περιοδικά επιστήμης και τεχνολογίας, όλα τα προσφέρει η σχολική βιβλιοθήκη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου. Βρίσκεται στην αίθουσα  που έχει πρόσβαση από το προαύλιο και είναι στη διάθεση των μαθητών σε όλα σχεδόν τα διαλειμματα  καθώς και στη λήξη του προγράμματος καθημερινά και λειτουργεί ως δανειστική  βιβλιοθήκη ή αναγνωστήριο.

Μέχρι τρία βιβλία κατ 'ανώτατο όριο τριών εβδομάδων μπορεί να δανειστεί κάθε μαθητής. Στα διαλείμματα η βιβλιοθήκη γίνεται ένας φιλόξενος χώρος για όλους τους μαθητές… ιδιαίτερα τις κρύες και βροχερές μέρες του χειμώνα… Οι ιστορίες μυστηρίου, περιπέτειας, φαντασίας, η εφηβική λογοτεχνία και τα  ξενόγλωσσα έργα της αγγλικής λογοτεχνίας έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των μαθητών.

Μια ομάδα μαθητών  στηρίζει   τη βιβλιοθήκη, βοηθώντας στα διαλείμματα στον δανεισμό των βιβλίων. Από τη νέα σχολική χρόνια πρόκειται να αναλάβει πιο σημαντικό ρόλο, συμμετέχοντας στις αποφάσεις σχετικά με τις νέες αγορές την εσωτερική διακόσμηση και  διαμόρφωση του χώρου.

Η καταλογογράφηση της βιβλιοθήκης  διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή και προσφέρει αυξημένες δυνατότητες αναζήτησης σε καθηγητές και μαθητές. Για μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη on line πατήστε κλικ στην παρακάτω εικόνα:

bibliothiki

Ο χώρος εκτός από τις ώρες λειτουργίας του ως βιβλιοθήκη  διατίθεται ως αίθουσα διδασκαλίας και προβολών, για τις συνεδριάσεις του συλλόγου γονέων  και κηδεμόνων καθώς και ως χώρος συνάντησης των γονέων με τους συμβούλους καθηγητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρόνιας οργανώνονται εκθέσεις, γίνονται προβολές ταινιών και πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις .

IMG 20140401 133514