Λώλη Μαρίτα

Η Μαρίτα Λώλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διδακτική της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας. 

Έχει διδάξει τη γαλλική γλώσσα για περίπου 10 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και ιδιωτικά σχολεία. Το 2003 διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στη δημόσια εκπαίδευση. Από το 2011 διδάσκει στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, ενώ από το 2013, διδάσκει και στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά κυρίως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Έχει παρακολουθήσει επί σειρά ετών σεμινάρια διδακτικής και θεάτρου στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έχει εμψυχώσει σεμινάρια για καθηγητές γαλλικής σχετικά με θεατρικές μεθόδους για τη διδασκαλία της γαλλικής.

Στις διδακτικές της πρακτικές συχνά εντάσσειτις τέχνες και κυρίως το θέατρο και τις θεατρικές τεχνικές σε μια προσπάθεια να εμπλακούν οι μαθητές ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, αναπτύσσοντας παράλληλα την προσωπικότητά τους.