Αλεξανδρής Γιώργος

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1972 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1990 από Γενικό Λύκειο και πέτυχε μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1995 αποφοίτησε με ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα. Δούλεψε σαν προγραμματιστής εφαρμογών για το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ο.Ε) και υπηρέτησε την θητεία του σαν Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Κέντρο Ελέγχου Υλικών (Κ.Ε.Υ) στην Αθήνα.

Το 1999 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πάνω στο Μάρκετινγκ και την επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες (M.Sc. in Marketing and Communication) και το 2009 αναγορεύθηκε σε διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διδάξει αυτοδύναμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ΠΔ/407 ως Λέκτορας για περισσότερα από τρία χρόνια και έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά ύψιστης στάθμης με impact factor μεγαλύτερο του 2.0. Το 2010 δημοσίευσε στο δέκατο περιοδικό του κόσμου - EJOR (European Journal Of Operations Research) το άρθρο "A new model for maximal coverage exploiting G.I.S capabilities" για το οποίο προτάθηκε ως υποψήφιος πρωτοεμφανιζόμενος ερευνητής για best paper award. Είναι κριτής άρθρων τόσο στο EJOR όσο και σε έξι ακόμη περιοδικά της ΙΕΕΕ και ELSEVIER.

Του έχουν χορηγηθεί υποτροφίες βαθμολογικής επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) τόσο κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής εκπαίδευσης στο τρίτο έτος των σπουδών του, όσο και κατά την εισαγωγή αλλά και αποφοίτησή του από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που ολοκλήρωσε το 1999.

Έχει συμμετέχει και παρουσιάσει άρθρα του, κατόπιν κρίσης σε 3 Πανευρωπαϊκά συνέδρια επιχειρησιακής έρευνας και Γεωγραφικών Συστημάτων πληροφοριών.

Από το 2000 είναι διορισμένος ως μόνιμος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στο 1Ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας.

Έχει αναπτύξει πλήθος εφαρμογών για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως «ωρολόγιο πρόγραμμα», «πρόγραμμα Διδακτικού και Διοικητικού προσωπικού», «πρόγραμμα για το γραφείο διεθνών σχέσεων» κτλ.

Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα και καλά την Ιταλική.