Αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής για την πλήρωση κενών θέσεων στη Γ Γυμνασίου

Την Δευτέρα 7/9/20 πραγματοποιήθηκεη διαδικασία επιλογής για τις κενές θέσεις της γ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2020-21.Μποείτε να δείτε τα αποτελέσματα 

Αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής.

 

 

Άρση ισοβαθμιών με διαδικασία κλήρωσης

Για την διαμόρφωση της τελικής κατάταξης των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την A Γυμνασίου του σχολικού έτους 2020-21, πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ όσων ισοβαθμούσαν από τη θέση 15 μέχρι τη θέση 26. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης στον πίνακα που ακολουθεί.

Τελική κατάταξη για τις θέσεις 15 έως 26

Παρακαλούμε, προκειμένου να συγκεντρωθούν με ακρίβεια όλα τα στοιχεία των μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολείο μας ώστε να ενημερωθούν τα αρχεία που τηρούνται, να συμπληρώσουν το σχετικό απογραφικό που βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Απογραφικό στοιχείων για την εγγραφή των μαθητών.

Οι εγγραφές των μαθητών θα γίνουν τον Σεπτέμβριο και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μετεγγραφής από το Γυμνάσιο στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί  αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό.

Αποτελέσματα εξετάσεων εισαγωγής στην Α Γυμνασίου.

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των γραπτών των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών για την εισαγωγη στην πρώτη γυμνασίου. Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα. Σας ενημερώνουμε ότι η τελική κατάταξη εισαγωγής στο σχολείο,  θα διαμορφωθεί μετά από κλήρωση μεταξύ των υποψήφιων που ισοβαθμούν.

Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 6/7/2020, στις 10:00 στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Κατάλογος αποτελεσμάτων

 

Οδηγίες Συμμετοχής στις Εξετάσεις

Για την συμμετοχή στις εξετάσεις επιλογής μαθητών για την Α γυμνασίου του έτους 2020-21, θα πρέπει να ακολουθηθούν με ακρίβεια οι οδηγίες που αναρτώνται. Επίσης αναρτώνται και οι αναλυτικές οδηγίες για τους υποψήφιους που ανήκουν σητν κατηγορία των Φυσικώς Αδυνάτων. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/6/2020,  στις εγκαταστάσεις του 1ου Πρότυπου Γυμνάσιο Αθήνας, στην οδό Ανδριανού 114. Ώρα προσέλευσης 9:00 π.μ.

Οδηγίες για συμμετοχή στις εξετάσεις

Πρότυπο απαντητικού φύλλου

Οδηγίες για Φυσικώς Αδυνάτους

Πίνακας υποψηφίων Α Γυμνασίου (2020-21)

Οριστικοποιήθηκε ο πίνακας υποψηφίων μαθητών και μαθητριών για την Α Γυμνασίου του έτους 2020-21. Συνολικά έχουν υποβληθεί 127 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/6 ατις 10:00. Λεπτομέριες σχετικά με το πού και πώς θα προσέλθοπν οι υπψήφιοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο αρχικός αριθμός των διαθέσιμων θέσεων  είναι 15 και αυτός θα τροποποιηθεί στην περίιπτωση που κάποια παιδιά τα οποία αποφοιτούν φέτος από τα δημοτικά του Μαρασλείου, αρνηθούν  να έρθουν στο σχολείο μας. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο μοναδικός αριθμός της αίτησης που υποβάλατε δεν υπάρχει στον αναρτημένο πίνακα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το σχολείο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εισαγωγή Μαθητών Α Γυμνασίου για το σχ. έτος 2020-21

School Writing Test Learning Lesson, PNG, 4367x3459px, Watercolor ...Μετά την ψήφιση του νόμου 4692/2020 (ΦΕΚ 111/12-06-2020) το σχολείο μας έχει ενταχθεί στα Πρότυπα Γυμνάσια, οπότε  η επιλογή μαθητών που θα καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις, γίνεται μετά από εξετάσεις. Εξ αιτίας της διασύνδεσης που υπήρχε μέχρι τη φετινή χρονιά μεταξύ του 1ου Πρότυπου  Γυμνασίου Αθήνας (όπως είναι πλέον το όνομα του σχολείου) και των Πειραματικών Δημοτικών του Μαρασλείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα  αποφοιτήσουν εφέτος από το Μαράσλειο, θα εγγραφούν στο σχολείο μας χωρίς να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής. Ως εκ τούτου, μέσω των εξετάσεων θα πληρωθούν 15 θέσεις της πρώτης Γυμνασίου, καθώς και όσες επί πλέον θέσεις  μείνουν κενές, από  αποφοίτους των Μαρασλείων οι οποίοι θα επιλέξουν να φοιτήσουν σε κάποιο άλλο σχολείο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τον νόμο 4692/2020 με τον οποίο επέρχονται ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία

Εδώ μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο για τη διαδικασία εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδεικτικά θέματα για τις εξετάσεις επιλογής μαθητών στην πρώτη Γυμνασίου

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για τις εξετάσεις

Υποβολή Αίτησης

Οι μαθητές των Δημοτικών του Μαρασλείου, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθήνας, εγγράφονται σε αυτό αυτομάτως, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν κάποια αίτηση. Αντιθέτως, οι κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών που  είναι απόφοιτοι άλλων δημοτικών και επιθυμούν να  συμμετάσχουν στις εξετάσεις επιλογής μαθητών για την Α Γυμνασίου,  θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, στο χρονικό διάστημα από 12 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020. 
Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση που ακολουθεί. Πριν την υποβολή της, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.
https://www.iep.edu.gr/pps/deppsform.php
Κάθε μαθητής ή μαθήτρια μπορεί να διεκδικήσει θέση ταυτόχρονα και  σε ΕΝΑ Πρότυπο Σχολείο, συμμετέχοντας στις εξετάσεις και σε ΕΝΑ  Πειραματικό Σχολείο συμμετέχοντας στην κλήρωση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: καταγράψτε τον μοναδικό αριθμό που θα προκεύψει από την υποβολή της αίτησης.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Προκειμένου να καταγράψουμε στο λογισμικό του υπουργείου Παιδείας (my school) τα στοιχεία των μαθητών που τελικά θα εγγραφούν στο σχολείο μας (αφού επιλεγούν από τη διαδικασία των εξετάσεων ή αφού αποφοιτήσουν από το Μαράσλειο), παρακαλούμε  να συμπληρώσετε τα απογραφικά δελτία που υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους.
Για τους αποφοίτους του Μαρασλείου παρακαλούμε η συμπλήρωση να γίνει αμεσα. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων σχολείων,  η φόρμα θα ενεργοποιηθεί  μετά τις εξετάσεις, οπότε παρακαλούμε να συμπληρωθεί τότε από τους κηδεμόνες των παιδιών που θα έχουν επιλεγεί.  

Απογραφικό δελτίο για Απόφοιτους του Μαρασλείου

Απογραφικό δελτίο για επιτυχόντες στις εξετάσεις