Συμμετοχή στη Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Παιδείας (Μάιος 2014)

Το σχολείο μας συμμετείχε στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Παιδείας (European Network of Education Councils - EUNEC ) με θέμα “Learning in the digital age”. Η διάσκεψη διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) μεταξύ 4 και 6 Μαΐου στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συμβούλια Παιδείας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. 

Το σχολείο μας κλήθηκε να παρουσιάσει στους μετέχοντες στη συνδιάσκεψη πώς χρησιμοποιούμε τις Νέες Τεχνολογίες με στόχο τη διοικητική υποστήριξη του σχολείου, την ατομική υποστήριξη των μαθητών στη μελέτη τους και στην ψυχαγωγία και τη δημιουργία μαθησιακού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει να ανοίξουν νέοι δρόμοι στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία.

Στις παρουσιάσεις ενεπλάκησαν οι κ.κ., Αλεξανδρής, Ζαφείρης και Κοντογιάννης και οι κυρίες Κουδούνη, Μαστιχιάδου, Μπούμπουκα, Παπαδαντωνάκη, Παπαδοπούλου και Πατσιομίτου. Κάποιες από τις παρουσιάσεις  αναρτήθηκαν από το ΕΣΥΠ στο site του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Παιδείας  και βρίσκονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.eunec.eu/eunec-work-news/eunec-seminar-learning-digital-age

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν με όσα είδαν ότι γίνονται στο σχολείο. Τα σχόλια τους ήταν διθυραμβικά με αποτέλεσμα να αισθανθούμε πραγματικά υπερήφανοι για το σχολείο μας και να νιώσουμε μεγάλη ικανοποίηση διότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι πλέον αναγνωρίσιμα από τον πλέον αρμόδιο φορέα για θέματα εκπαίδευσης που διαθέτει η χώρα μας. 

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε την επιστολή του ΕΣΥΠ προς τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Βιωματικό σεμινάριο για την προαγωγή του θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα

assets LARGE t 420 54039551 type12128Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2012-13) μια ομάδα 5 εκπαιδευτικών του σχολείου μας συμμετέχει στο "Πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης για την προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα". Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 
Σκοπός του Προγράμματος αυτού είναι η δημιουργία ενός θετικού κλίματος στο σχολικό πλαίσιο, ώστε να είναι δυνατή η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας ατόμων και ομάδων καθώς και η ανάδειξη και η αξιοποίηση κινήτρων και ικανοτήτων στο σχολείο. Επίσης, θα ερευνηθούν και θα συζητηθούν θέματα όπως: η διαχείριση άγχους, η ανάπτυξη στρατηγικών αυτοβελτίωσης στα παιδιά αλλά και η διαχείριση μορφών επιθετικής συμπεριφοράς. Μέσω συγκεκριμένων συναντήσεων με την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με την ανταλλαγή απόψεων με ομάδες εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μας θα καταρτισθούν τόσο μέσω θεωρητικής προσέγγισης όσο και μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων.Τέλος, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι θα εφαρμόσουν συναφείς δραστηριότητες σε 5 τμήματα του σχολείου μας σε δεκαπενθήμερη βάση και θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια μαζί με τους μαθητές.
 
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι οι ακόλουθοι: 1)  Γιαννακού Λεόντιος (ΠΕ04), 2)  Ξουριά Ξένια (ΠΕ02), 3) Παπαδαντωνάκη Μαρία (ΠΕ02), 4) Παπαδοπούλου Βίκυ (ΠΕ06) , 5) Πέππα Κωνσταντίνα (ΠΕ01).