Το 1ο Πειραματικό πάει Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟΠολιτιστικές εξερευνήσεις χωρίς θέατρο δεν γίνονται… Και ευτυχώς η Αθήνα έχει πάμπολλες θεατρικές σκηνές και ακόμα περισσότερες θεατρικές ομάδες, για όλα τα γούστα. Προτείνουμε λοιπόν μία πρώτη ομάδα από παραστάσεις και περιμένουμε τις επιλογές σας. Υπάρχουν προτάσεις για όλους: δράματα και κωμωδίες, εφηβικά έργα αλλά και κλασσικό ρεπερτόριο, μεγάλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί αλλά και νεανικές θεατρικές ομάδες.

Το σίγουρο είναι ότι και οι 14 παραστάσεις που επέλεξε η κα Μαρία Σπανού, είναι ξεχωριστές. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες γι αυτές στο αρχείο που έχουμε αναρτήσει, ενώ θα δηλώσετε σε ποιες θέλετε να έρθετε ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου. Δεν ξέρουμε ακόμα σε πόσες θα μπορέσουμε να πάμε, αφού αυτό εξαρτάται από εσάς. Μακάρι να πάμε σε όλες!!!

Και όπως πάντα οι Πολιτιστικές Εξερευνήσεις μας είναι ανοιχτές όχι μόνο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και για τους φίλους τους και για τους γονείς τους.  

Μάθετε για τις παραστάσεις που προτείνουμε.

Δηλώστε τις παραστάσεις που σας ενδιαφέρουν

Οι PILOBOLUS μας ξεναγούν στη Χώρα των Σκιών

Shadowland

Η παράσταση που θα δούμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 5:00μ.μ. θεωρείται μιναδική. Οι Pilobolus είναι ένα από τα διασημότερα νεοϋρκέζικα συγκροτήματα σύγχρονου χορού και θα παρουσιάσουν ένα θέαμα μοναδικό! Χρησιμοποιούν πολυμέσα, πολλαπλές κινούμενες οθόνες, παίζουν με το φως και το σκοτάδι, μπλέκουν τις  χορογραφίες τους με στοιχεία από το θέατρο σκιών.  Οι χορευτές, ζωντανά πίσω από την οθόνη, μεταμορφώνονται σε μυθικά πλάσματα και σε ζώα της ζούγκλας, σχηματίζουν ένα μυστηριώδες γιγαντιαίο κεφάλι, ένα αυτοκίνητο, έναν ελέφαντα, έναν κένταυρο, φτιάχνουν τοπία, αλλάζουν όψεις και οι εκπλήξεις δεν σταματούν! Τα υπόλοιπα στο Μέγαρο......

Χριστούγεννα με Bach

OratorioΈρχονται τα Χριτούγεννα και οι Πολιτισιτκές Εξερευνήσεις οδηγούν τα βήματά μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Τετάρτη 20/12, στις 8:30μ.μ. θα έχουμε την χαρά να παρακολουθήσουμε το εμβληματικό Ορατόριο των Χριστουγέννων του Μπαχ: μια σύγχρονη ανάγνωση ενός έργου σταθμού του μπαρόκ ρεπερτορίου, από τουςΜουσικούς του Λούβρου σε όργανα εποχής. Το μουσικό σύνολο ιδρύθηκε το 1982 από τον μόλις 19χρονο τότε Μαρκ Μινκόφσκι και συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση της παλαιάς μουσικής στη Γαλλία. Σήμερα το σύνολο παρουσιάζει όχι μόνο μπαρόκ αλλά και κλασικά και ρομαντικά έργα, δίνοντάς τους νέα πνοή μέσα από την εκλεπτυσμένη αισθητική των μουσικών του. 

Το site μας για την ΠΛΑΚΑ

Πρωτότυπες Διδακτικές Προτάσεις

Έχουμε μια ιδέα: πάμε... Αθήνα

Καλό και το σχολείο αλλά...