Επίσκεψη στην έκθεση ΥΒΡΙΔΙΑ στη ΣΓΤ (Ιανουάριος 2017)

YVRIDIAΥΒΡΙΔΙΑ. Μία πρωτότυπη έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη συνεργασία του πολιτιστικού κέντρου νέων μέσων Ars Electronica του Linz. Η τέχνη συναντά την επιστήμη, ο ορθολογισμός την φαντασία, η τεχνολογία την αισθητική και το στυλ. Εκθέματα που διευρύνουν τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης, έργα τέχνης που δημιουργούν νέες μορφές ενέργειας, εικόνες που έρχονται από το ψηφιακό μας μέλλον. Θα περιηγηθούμε στα Υβρίδια και θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα που οργανώνεται από το επιτελείο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ώστε να κλείσουμε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας απολαυστικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πιέστε εδώ για τη Δήλωση Συμμετοχής

Συναυλία των Aziza Jazz Quartet στη ΣΓΤ (Νοέμβριος 2016)

τζαζ στεγη

Ο εκπληκτικός μπασίστας David Holland επισκέπτεται τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 14 Νοεμβρίου, μαζί με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς: τον Chris Potter στο σαξόφωνο, τον Lionel Loucke στην κιθάρα και τον Eric Harland στα drums. Αναμένεται να απολάυσουμε συμβατικές και αντισυμβατικές τεχνικές, παιξίματα που έγιναν αντικείμενο μελέτης και αντιγραφής, ενσωματώσεις ποικίλων επιρροών με τρόπο λειτουργικό και αβίαστο, ιδέες που αλληλοσυμπληρώνονται με ιδιοφυή τρόπο… 

West Side Story στο Μέγαρο (Οκτώβριος 2016)

WSS1

Το West Side Story, το διασημότερο ίσως μιούζικαλ στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ, είναι βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα.
Η δράση μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην έχθρα ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες: τους Αμερικανούς «Σίφουνες» και τους Πορτορικανούς. «Καρχαρίες». Σε αυτή την αντιπαλότητα, που ακροβατεί ανάμεσα στο εφηβικό παιχνίδι και σε καταστάσεις που απορρέουν από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής (ρατσισμός, μεταναστευτικό, μισαλλοδοξία), γεννιέται ο έρωτας μεταξύ της Πορτορικανής Μαρίας και του Αμερικανού Τόνυ.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϊ με τεράστια επιτυχία, ενώ η φήμη του κατέκτησε όλο τον κόσμο λίγα χρόνια αργότερα (1961), με την ομώνυμη ταινία των 10 Όσκαρ.Η μοθσική είναι του Leonard Bernstein, οι στίχοι του Stephen Sondheim και τα κείμενα του Arthur Laurents. εμείς στις 15 Οκτωβρίου, θα δούμε την παράσταση που ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Γιώρου Πέτρου, και συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Καμεράτα και του Φεστιβάλ Αθηνών.

WSS2

Το site μας για την ΠΛΑΚΑ

Πρωτότυπες Διδακτικές Προτάσεις

Έχουμε μια ιδέα: πάμε... Αθήνα

Καλό και το σχολείο αλλά...