Ο απολογισμός για τη χρονιά 2014-15

Την ευθύνη του ομίλου για τη σχολική χρονιά 2014-15 είχαν για τη μουσική ο κ. Καλαντζής και για το θέατρο η κα Λώλη.  Στη διάρκεια της χρονιάς παρακολουθήσαμε 

1. Τη Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κοκάλα» του Ανδρέα Φλουράκη στο «Θέατρο Τέχνης –Καρόλου Κουν» (34 μαθητές , 15 γονείς και 3 καθηγητές)

2. Συναυλία της ορχήστρας Glasperlenspiel Sinfonietta από την Εσθονία, με τίτλο, «Fiamma amorosa… στα χρόνια του Μπαρόκ», στην αίθουσα «Φ. Σ. Παρνασσός» (8 μαθητές ,3 γονείς και 2 καθηγητές)

3. Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Άφιξη», της Ζωής Χατζηαντωνίου στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» (20 μαθητές ,9 γονείς και 9 καθηγητές).

4. Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο, «Έρως ανίκατε μάχαν-Σλάβικη ψυχή VI» (24 μαθητές ,10 γονείς, 8 καθηγητές)

5. Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα για Δύο»  στο «Θησείο, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες» (20 μαθητές , 13 γονείς και 3 καθηγητές)

6. Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο, «Από τη Λατινική Αμερική στο Παρίσι- Η Γαλλία στη μουσική I», στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (19 μαθητές ,14 γονείς και 3 καθηγητές)

7.  Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο, «Τραγουδώντας το τέλος- Η Γαλλία στη μουσική II» στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», (4 μαθητές ,3 καθηγητές)

8. Συναυλία συμφωνικής τζαζ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Big Band του Δήμου Αθηναίων, στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (18 μαθητές, 9 γονείς και 3 καθηγητές).

Ρωμαίος και Ιουλιέττα για δύο (ΦΕΒ 2015)

romeo joulΕπόμενος σταθμός του προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ είναι η παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο. Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Δύο νέοι ηθοποιοί, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής,αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου. Η παράσταση που ξεκίνησε από το Low Budget Festival είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. 

Συντελεστές της παράστασης:

Ζωντανή Μουσική:Κώστας Γάκης

Μουσική Σύνθεση:Κώστας Γάκης, Κώστας Λώλος

Σκηνικά Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Τιμή εισιτηρίου: 8€

Θέατρο Θησείον

Κατεβάστε και Συμπληρώστε τη Δήλωση συμμετοχής 

ΚΟΚΚΑΛΑ στο Θέατρο Τέχνης (Νοε 2014)

KOKKALAΣτο πλαίσιο του προγράμματος  των ΠΟΙΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΩΝ, το Σάββατο 29/11 στις 3:30 μ.μ. πρόκειται να παρακολουθήσουμε την παράσταση της εφηβικής σκηνής του Θεάτρου Τέχνης με το έργο του Ανδρέα Φλουράκη ΚΟΚΚΑΛΑ. Η παράσταση δίνεται στο υπόγειο  του Θεάτρου Τέχνης που βρίσκεται στην οδό  Πεσμαζόγλου 5.

Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες για την παράσταση στην επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής, την οποία πρέπει και να συμπληρώσετε προκειμένου να έρθετε. Τιμή εισιτηρίου 8€. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ραντεβού με την ΚΟΑ στο Μέγαρο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεσπόζουσα θέση στο πρόγραμμά των εκτός των σχολικών τειχών πολιτισιτκών μας εξορμήσεων, έχουν οι συναυλίες της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για φέτος έχουμε διαλέξει τις πέντε συναυλίες που παρουσιάζουμε στον πίνακα.

Δευτέρα  15-12-2014

Έργα των

Γ. Σ. Μπαχ,

Ε. Χούμπερντινκ,

Π. Ι. Τσαϊκόφσκυ,

Ε. Βαλνττόιφελ,

Γ. Στράους,

Α. Μάρκες

Λ. Άντερσον

«Χριστουγεννιάτικη συναυλία»

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ταυτισμένη με την θρησκευτική ανάταση, την οικογενειακή θαλπωρή, την ξεχασμένη μας αθωότητα. Την πιο τρυφερή, ευαίσθητη πτυχή του εαυτού μας ξυπνούν γοητευτικές συμφωνικές συνθέσεις του χθες αλλά και του σήμερα, άρρηκτα συνδεδεμένες με το πνεύμα και το μήνυμα των ημερών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μαζί με τον μαέστρο Νίκο Χαλιάσα τις παρουσιάζουν και χαρίζουν απλόχερα φως και κέφι σε μικρούς και μεγάλους.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθ. Χρ. Λαμπράκης

Ώρα :20:30΄

 

 

Πέμπτη 22-1-2015

Έργα των

Π.Ι.Τσαϊκόφσκυ (Εισαγωγή-Φαντασία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 35)

Σ.Προκόφιεφ

(Σουίτα αρ.2 από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»)

«Έρως ανίκατε μάχαν – Σλάβικη Ψυχή VI»

Δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες μουσικές μεταφορές του σαιξπηρικού μύθου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, από τον Τσαϊκόφσκυ και τον Προκόφιεφ αντίστοιχα, συνιστούν τον κύριο άξονα μίας συναυλίας, όπου ο ανεκπλήρωτος έρωτας και οι μοιραίες συγκρούσεις εκφράζονται με καταιγιστικό πάθος και δυναμισμό. Η νεαρή Κινέζα βιολονίστα Τιάνγουα Γιανγκ, ραγδαία ανερχόμενη ως μία από τις πλέον ακμαίες σολίστ του οργάνου παγκοσμίως, εκτελεί το από κάθε άποψη εκρηκτικό Κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκυ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθ. Χρ. Λαμπράκης

Ώρα :20:30

Εισαγωγική ομιλία:19.45΄

 

Παρασκευή 27-2-2015

 

Έργα των

 

Τζ.Γκέρσουιν (Κουβανέζικη Εισαγωγή και Ένας Αμερικανός στο Παρίσι),

Ντ.Μιγιώ

(«Το βόδι στη στέγη», έργ 58)

Ά. Πιατσόλα

(Σουίτα Τάνγκο- μεταγραφή για σαξόφωνο και ορχήστρα: Θ.Κερκέζος)

«Από τη Λατινική Αμερική στο Παρίσι-Η Γαλλία στη μουσική I»

Ένα εξωτικό ταξίδι δεν μπορεί παρά να εξάψει τη φαντασία του δημιουργού: Πράγματι, ο Γκέρσουιν ταξίδεψε στο Παρίσι και αργότερα στην Κούβα, ενώ ο Μιγιώ βρέθηκε για καιρό στη Βραζιλία• οι έντονες εντυπώσεις τους έδωσαν αφορμή να γράψουν γοητευτικότατα έργα με ανάλαφρη διάθεση, που θα απολαύσουμε υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την αισθησιακή Σουίτα Τάνγκο του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλα, που ερμηνεύει ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθ. Χρ. Λαμπράκης

Ώρα :20:30

Εισαγωγική ομιλία:19.45΄

Παρασκευή 20-3-2015

 

Έργα των

 

Μ. Ραβέλ

(Παβάνα για μία νεκρή Ινφάντα)

Ολ. Γκράϊφ

(Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα, «Το προπατορικό αμάρτημα»)

Σ.Ραχμάνινοφ

(Συμφωνικοί Χοροί, έργο 45)

«Τραγουδώντας το τέλος- Η Γαλλία στη μουσική II»

Το τέλος της ζωής μιας Ισπανίδας πριγκίπισσας, η πτώση των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο, το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου συνθέτη: τρεις συνθέτες, τρία έργα, τρεις πολύ διαφορετικές όψεις της αίσθησης του «τέλους», που πάντοτε όμως κρύβει την ελπίδα μίας νέας αρχής. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης και η διάσημη Γαλλίδα σολίστ του βιολοντσέλου Εμμανυέλ Μπερτράν συνεργάζονται σε ένα πρόγραμμα υψηλών μουσικών απαιτήσεων και δυνατών συγκινήσεων.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθ. Χρ. Λαμπράκης

Ώρα :20:30

Εισαγωγική ομιλία:19.45΄

Κυριακή 3-5-2015

Έργα των

Κ. Στήβενς,

Τζ. Γουέμπ,

Κ. Βάιλ,

Ν. Λάντγκρεν 

«Συμφωνική τζαζ»

Η κλασική συμφωνική ορχήστρα συναντά την τζαζ, τους δυναμικούς ρυθμούς, τις σαγηνευτικές μελωδίες και τους ξέφρενους αυτοσχεδιασμούς της. Με σολίστα τον διάσημο Σουηδό τρομπονίστα Νιλς Λάντγκρεν, μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και με την αρωγή της Big Band του Δήμου Αθηναίων, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φανερώνουν την πιο ανάλαφρη πλευρά τους σε μία συναυλία crossover, που υπόσχεται να ομορφύνει το απόγευμα της Κυριακής σας!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθ. Χρ. Λαμπράκης

Ώρα :19:00

 

Κατεβάστε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δηλώστε τα εισιτήρια που θέλετε.