Ένα blog και ένα λεύκωμα φωτογραφιών

Για τις ανάγκες επικοινωνίας της ομάδας αλλά και διαχείρισης του υλικού που είχαμε συγκεντρώσει και επεξεργαζόμαστε, δημιουργήσαμε ένα blog με κείμενα σχετικά με το θέμα μας καθώς και ένα λεύκωμα του ιστού Picasa με φωτογραφίες σχετικές με το θέμα μας.

Ξενάγηση στην Πλάκα και το Μοναστηράκι(2010)

Μέσα απο την εργασία των μαθητών για την δημιουργία του Ταξιδιωτικού οδηγού (βλ. παραπάνω) προέκυψε μια πρωτότυπη δραστηριότητα: η ξενάγηση στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, την οποία οι μαθητές μας οργάνωσαν και υλοποίησαν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αναλαμβάνοντας το ρόλο του εφήβου- ξεναγού.

Πρόσκληση Ξενάγησης

Ταξιδιωτικός οδηγός για την Πλάκα και το Μοναστηράκι

Το πρόγραμμα του Ταξιδιωτικού Οδηγού ξεκίνησε απο τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Από κει απλώθηκε σε κάθε δρομάκι της Πλάκας, όπου οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες μας με το κέφι του περιηγητή και τον ζήλο του ερευνητή αναζήτησαν την ιστορία της περιοχής και τα κρυμμένα στο χρόνο μυστικά της. 

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την εργασία με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δέστε το παρακάτω βίντεο:

 

Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Πλάκα και το Μοναστηράκι είναι έτοιμος, με τη μορφή ιστοσελίδας και αποτυπώνει τη γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε.