Θεατρικός Όμιλος

HamletΤο θέατρο πάντα συγκινούσε τους μαθητές των σχολείων. Ευτυχώς πάντα θα υπάρχουν παιδιά που είτε έχουν  ξεχωριστό ταλέντο είτε όχι, τους αρέσει να ετοιμάσουν  μία παράσταση, να εκτεθούν παίζοντας κάποιο ρόλο, να δοκιμάσουν τα όριά τους με θεατρικές ασκήσεις, αλλά και με ασκήσεις ορθοφωνίας, κίνησης, χορού κλπ. Ακόμα ευτυχέστερα πάντα θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα έχουν το ίδιο μεράκι, είτε έχουν ασχοληθεί με το θέατρο επαγγελματικά, είτε απλώς όταν ήταν μαθητές πέρασαν πολύ όμαρφα όταν ασχολούνταν με τις δικές τους μαθητικές σχολικές παραστάσεις. Άλλωστε μπορούμε να  αναφέρουμε πολλούς διάσημους ανθρώπους του θεάτρου οι οποίοι έκαναν την επιλογή τους  όταν ήταν μαθητές και ανακατεύτηκαν στην θεατρική ομάδα του σχολείου τους.  Στο δικό μας αχολείο η θεατρική ομάδα είναι ο θεατρικός μας όμιλος.

Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (2014-15)

Την ευθύνη του θεατρικού ομίλου για την χρονιά 2014-15 μοιράστηκαν η κα Κλογεράκου (καθηγήτρια Αγγλικών) η κα Παπαδοπούλου και ο κος Καλαντζής (καθητής Μουσικής). Ο στόχος του ομίλου ήταν να ανεβάσει το κλασσικό έργο του Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας και μάλθστα η παράσταση να γίνει  στα Αγγλικά. Από την αρχή λοιπόν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στα πολύ δύσκολα, αλλά τα κατάφεραν και μάλιστα εντυπωσιακά καλά. Στην προσπάθειά τους βοηθήθηκαν σημαντικά από άρκετούς  καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι συνεισέφεραν με πλείστους τρόπους. Η μεγαλύτερη προσπάθεια όμως έγινε από τα ίδια τα παιδιά του ομίλου, τα οποία  αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο τις δυσκολίες του εγχειρήματος, αλλά και το κενό που άφησαν αυτοί που τρομαγμένοι από τις δυσκολίες  εγκατέλειψαν την προσπάθεια την τελευταία στιγμή.

Στον Θεατρικό όμιλο συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες: Άγα Ελευθερία, Αναγνωστοπούλου Μαρία Χριστίνα, Ασσάτωφ Άννα, Βασιλείου-Τηνιακού Αρέθα, Βενέρη Ανδρομάχη, Γκικοκάι Ιάσονας, Ζαχαροπούλου Χρυσή, Ιατρίδη Αθηνά, Καλλιβρετάκη Αθηνά, Καλλιβρετάκης Φώτης, Κόκκα Ζωή, Κόρκα Μαριζώη, Μάντεση Μαριάννα, Μάρκου Θανάσης, Μυζήθρα Ιωάννα. Ντεμπέμπε Κωνσταντίνα, Τομτσίνι Έλλη, Τόσκα Ήρα

Εικόνες από την παράσταση και τα παρασκήνια.

Η πρόσκληση για την παράσταση 

Το Πρόγραμμα της παράστασης

To video που χρησιμοποιήθηκε στην παράσταση