Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του σχολείου λειτουργεί από το 2012. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό θα αναλάβον το εικαστικό μέρος των εκδηλώσεων τυ σχολείου, θα ασχοληθούν με τον καλωπισμό των χώρων του σχολείου, ενώ από φέτος προβλέπεται να συνεργαστούν με τον όμιλο επιχειρηματικότητας και τους άλλους ομίλους του σχολείου. Επίσης από φέτος θα έχουμε και κατασκευή κοσμήματος, διευρύνοντας τις δραστηριότητες του ομίλου.

... και στις γιορτές είμαστε εκεί!

Στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι έχει πέσει το βάρος της υποστήριξης όλων των γιορτών και των εκδηλώσεων του σχολείου. Κάθε φορά αναλαμβάνουμε  να φτιάξουμε τα σκηνικά για τις γιορτές, τις αφίσες για τις εκδηλώσεις και γενικά κάθε τι που σχετίζεται με καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Άλλη μία δουλειά που την χαιρόμαστε πολύ και την κάνουμε με κέφι....

 

Pop Art

IMG 0317Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια της β΄ γυμνασίου Ρογκάλσκα Τζέσικα έφερε στο μάθημα ένα αστείο αντικείμενο το οποίο αποκαλούσε “moustache” και ήθελε να το ζωγραφίσει.   Μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών τελικά αποφασίστηκε να ζωγραφίσει το ίδιο μοτίβο (το σχέδιο του αντικειμένου) επαναλαμβανόμενα , μέσα σε τετράγωνα πλαίσια τα οποία θα χρωμάτιζε διαφορετικά καθένα από αυτά.   Η σύνθεση αυτή με τα πολλαπλά ζωγραφισμένα ή εκτυπωμένα (μεταξοτυπίες) πορτραίτα ή αντικείμενα, τα συναντά κανείς στα έργα του Άντυ  Γουόρχολ  ο οποίος εκπροσωπεύει την αμερικάνικη pop art.   Το παράδειγμα της Τζέσικα συνάντησε ενθουσιώδεις αποδέκτες από τους υπόλοιπους μαθητές του ομίλου και ανά  ομάδες δημιούργησαν τα δικά τους ποικίλα θέματα και μοτίβα.

Κατασκευή κοσμημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

arthro archaiolΤο "καλλιτενικό εργαστήρι" του σχολείου μας,  σε συνεργασία με την κοσμηματοποιό κ. Ντέπη Τουσεμίτη, πραγματοποίησε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων στο χώρο του Αρχαιλογικού μουσείου.   Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις συλλογές των  κοσμημάτων  του μουσείου, ενημερώθηκαν για τις τεχνικές, τις τεχνοτροπίες , τη θεματολογία της διακόσμησης των κοσμημάτων, τη χρήση των εργαλείων και των υλικών των διαφόρων εποχών  της αρχαιότητας.  Κατασκεύασαν κοσμήματα εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα που είδαν και τις τεχνικές που έμαθαν.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τη φιλοξενία της διοργάνωσης του εργαστηρίου κατασκευής κοσμήματος στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις αρχαιολόγους του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών  Προγραμμάτων του μουσείου: κ. Καλεσοπούλου Δέσποινα, κ. Σελέκου Μαρία και κ. Κουτσιανά Γιούλη, για την περιήγηση στις συλλογές των κοσμημάτων του Μουσείου και την παρουσία τους κατά την διεξαγωγή των εργαστηρίων.

 

Κοσμηματοποιία στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (2013-14)

photo arthroΗ καινούργια δράση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου οτυ σχολείου μας είναι η κοσμηματοποιία. Με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Δέσποινας Τουσεμίτη, η οποία ανέλαβε να μυήσει τα μέλη  του ομίλου στην τέχνη του Κοσμηματοποιού, τα παιδιά όχι μόνο έφτιαξαν κοσμήματα, αλλά τα διέθεσαν με μεγάλη επιτυχία με τη βοήθεια του ομίλου Επιχειρηματικότητας στα Bazaar που διοργανώνει το σχολείο. Σημαντική ήταν και η βοήθεια των εταιριών Nikolis Group  η οποία εμπορεύεται υλικά κοσμημάτων  και New Man  η οποία εμπορεύεται υλικά συσκευασίας για την προσφορά υλικών που έκαναν προς τον όμιλο, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο μας.