athlisiΒγαίνουμε εκτός των σχολικών τειχών....

... διότι εξελιχθήκαμε ως όντα μέσω της κίνησης

... διότι η φυσική αγωγή τονώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα, δίνει πλαστικότητα στην κίνηση, συμμετρία στο σώμα, αυξάνει γενικά την κιναισθητική αντίληψη και, με την έκλυση των ενδορφινών, δημιουργεί ευεξία.

.... διότι ενώ η φυσική αγωγή είναι σύνολο δραστηριότητων που δίνει τη δυνατότητα επιλογής, ως μάθημα, αντιθέτως, ξοδεύεται στην επιβεβλημένη εκγύμναση μέσα στα ασφυκτικά όρια ενός προαυλίου.

Η προσθήκη δραστηριοτήτητων πέραν του προαυλίου δίνει σε κάθε παιδί ξεχωριστά τη δυνατότητα να επιλέξει ό,τι  προσιδιάζει στη σωματική και ψυχική του υπόσταση, αυτό που το ψυχαγωγεί, ανοίγοντας την ύπαρξή του σε νέα πεδία αναμέτρησης με τα όριά του και προσφέροντάς του συγκινήσεις, που, είναι βέβαιο, θα το δέσουν δια βίου – στόχος απώτατος του μαθήματος.

Το σχολείο, γνωρίζοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές μαγεύουν τους εφήβους, προσπαθεί να γίνει η νησίδα ασφαλείας για να γνωρίσουν αυτές τις βαθύτερες συγκινήσεις.

Εικόνες του Αθλητικού Ομίλου

 

 

Paint ball στα Σπάτα (2016)

 paintball2Όπως κάθε χρόνο, ο όμιλος του σχολείου που εντάσσεται στον άξονα ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ, εκτός από τη βασική του θεματική θα υλοποιήσει και μάι σειρά από δράσεις, ανοικτές και σε μαθητές και μαθήτριες εκτός ομίλου, επιδιώκοντας  τη γνωριμία με μη διαδεδομένα αθλήματα, την επαφή με τη φύση,  την ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας, την ψυχαγωγία, την ανακάλυψη του καινούργιου. Ευπρόσδεκτοι στις δράσεις αυτές, πέρα από τα μέλη του ομίλου οι οποίοι έχουν προτεραιότητα λόγω της επιλογής τους, είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου με τους γονείς τους, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Η αρχή λοιπόν θα ειναι το  Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, με αγώνα paintball, ο οποίος τείνει να γίνει καθεστώς στο σχολείο, αφού πρακτικά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά θα πάμε στις γεμάτες δράση πίστες του Magicpaintball στα Σπάτα 09:00- 13:00, (το URL είναι http://www.playpaintball.gr/ ) υπό την καθοδήγηση έμπειρων διαιτητών- συνοδών (αναλογία ένας για κάθε 8-10 άτομα). Στο τέλος θα λάβoυμε με e-mail φωτογραφίες με τα ανδραγαθήματα μας!!. Κόστος συμμετοχής 14 ευρώ μαζί με το πούλμαν. Στην τιμή της βασικής συμμετοχής περιλαμβάνονται : Marker, μάσκα, γάντια, προστατευτικό λαιμού, προστατευτικό θώρακα , φιάλη , ζώνη.

Ο ενδυαματολογικό κώδικας επιβάλει  φόρμα, αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια και δεύτερη αλλαξιά για την επιστροφή. Ας σημειωθεί ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν φεύγουν με το πλύσιμο χωρίς να αφήνουν ίχνη. Ο χώρος που θα επισκεφθούμε διαθέτει πέντε διαφορετικά θεματικά γήπεδα Paintball, αποδυτήρια και locker room. ΣΥμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και ..... καλή μας διασκέδαση!

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι Μικροί Γιατροί (2014-15)

mikroi giatroiΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ είναι ένας όμιλος με αντικείμενο τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος , την ευεξία, τη διατροφή τις εναλλακτικές θεραπείες, την αρμονική ζωή και γενικά αυτό που οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν well being,  Ο όμιλος λειτούργησε για πρώτη φορά το 2014-15 με μεγάλη συμμετοχή και  με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που ξεκινούσαν από θεωρητικά μαθήματα περί βοτάνων και κατέληγαν σε πρωινή γυμναστική στην εκδρομή μας στο Ναύπλιο. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην παρουσίαση που ακολουθεί.

Η Παρουσίαση του ομίλου.

 

Χριστουγεννιάτικο Πατινάζ (Δεκ 2014)

Χριστούγεννα χωρίς πατινάζ δεν γίνεται. Η αίσθηση της ελευθερίας, η μουσική, ο στροβιλισμός  πάνω στον πάγο, ακόμα και το πέσιμο κάνουν το πατινάζ πολύ διασκεδαστικό. 

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα φορέσουμε αθλητικά ρούχα όπως πάντα άλλωστε,  σκουφάκι, τα γαντάκια μας για να πάμε στο παγοδρόμιο του Athens Heart και να ζήσουμε αυτή τη μαγική αίσθηση.

Κατεβάστε και συνπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση.

Paintball στη Μαλακάσα Νοέμβριος 2014

painballsΟ αθλητικός όμιλος ξεκινά και φέτος το προγραμμα: living for adventure με μη διαδεδομένα αθλήματα. Αθλήματα που δεν απαιτούν ούτε καλη φυσική κατάσταση και για τα οποία η σωματική διάπλαση δεν αποτελεί ούτε εμπόδιο, ούτε και πλεονέκτημα. Προϋποθέτουν, όμως, ομαδικότητα, συνεργασία, ευφυΐα. Καλλιεργούν την αίσθηση του ανήκειν στην ομαδα, διδάσκουν εμπιστοσύνη και αμοιβαιοτητα.

Τα παιδιά του ομιλου απευθύνουν πρόσκληση στους συμμαθητές τους, αλλά και στους γονείς και στους καθηγητές τους, να έρθουν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου για να μπούμε παρέα στην πίστα paint ball της Μαλακάσας.

Παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, το paint ball μοιάζει πολύ με το κυνηγητό και τους κλέφτες και αστυνόμους που παίζαμε μικροί, αλλά σε πιο οργανωμένη εκδοχή. Οι παίκτες, χωσισμένοι σε δυο αντίπαλες ομάδες και εξοπλισμένοι με ειδική προστατευτική μάσκα, γιλέκο και αεροβόλο όπλο μαρκαδόρο - σε μια ειδικά διαμορφωμένη πιστα - προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους πυροβολώντας τους με χρωμόσφαιρεςεπιδιώκοντας να τους πάρουν τη σημαία. Οι χρωμόσφαιρες μέσα στη ζελατίνη τους ειναι γεμάτες νερομπογια και προφανώς είναι τελείως ακίνδυνες αρκεί να τηρούνατι οι κανόνες του παιχνιδιού, κάτι που για εμάς είναι πολύτως αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.

Εξοπλιστείτε με φόρμα, μπλούζα fleece, αθλητικα ή ορειβατικά παπουτσια, σκουφί ή μαντήλι για τα μαλλιά και ένα σακίδιο, αν θελουμε με μία δεύτερη αλλαξιά, συμπληρώστε τη δήλωση που θα βρείτε εδώ και παραδώστε τη το αργότερο τη Δευτέρα 17/11 στους Κουλουμπή, Μαθιουλάκη, Παρασκευιώτη και Διαμαντόπουλο. Λόγω αναμενόμενης αθρόας συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κοστος ειναι 10 € για τη συμμετοχή στο παιχνίδι, τον εξοπλισμό και ενα μικρό snac. και 4 € για το πούλμαν.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

 

 

Πεζοπορία μέχρι τη Μονή Καισαριανής (Μάρτιος 2014)

Ο Μάρτιος πάντα προσφέρεται για κάθ εμορφής περιηγήσεις: ο καιρός ανοίγει, ποτάμια και ποταμάκια είναι γεμάτα νερό, τα δάση ζωντανεύουν. Προφανές είναι ότι ο αθλητικός όμιλος δε θα έχανε την ευκαιρία να επισκεφτεί το δάσος της Καισαριανής που είναι μάσα στα πόδια μας και απότελεί έναν από τους ζωντανούς (ακόμα)πνεύμονες της πόλης.

Γλιστρώντας στον πάγο (Ιανουάριος 2014)

DSC06194Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 πήγαμε σε παγοδρόμιο. Η ανυπομονησία μας μέχρι να φτάσουμε και να φορέσουμε τα πέδιλα ήταν μεγάλη.  Μπήκαμε τελικά στο παγοδρόμιο. Ορισμένοι,  πιο εξοικειωμένοι ξεκίνησαν αμέσως να στροβιλίζονται, κάποιοι άλλοι όμως ξαφνιάστηκαν γιατί ο πάγος  γλιστρούσε πολύ. Πολύ περισσότερο από όσο είχαμε φανταστεί. Δεν παραιτηθήκαμε όσες φορές κι αν πέσαμε. Σε λίγη ώρα, όμως, όλοι ή σχεδόν όλοι, κατορθώσαμε να κινούμαστε με μεγάλη άνεση στον πάγο και να δοκιμάζουμε ακόμα και τις δυνατότητές μας στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Αυτή η  αίσθηση ελευθερίας, ότι γλιστράς πάνω στον πάγο ήταν μαγική.

 

Paintball στον Ασπρόπυργο (Νοέμβριος 2013)

PB300042Ξεκινήσαμε το πρωί, με μεγάλη αγωνία. Ο καιρός συννεφιασμένος. Φτάσαμε. Φορέσαμε στολές, ειδικά κράνη. Γεμίσαμε τα όπλα μας με χρωμόσφαιρες. Χωριστήκαμε σε ομάδες, καταστρώθηκαν οι στρατηγικές και μπήκαμε στην πίστα. Το παιχνίδι ξεκίνησε.

Τα «ζελεδάκια» εναντίων των «νυσταγμένων» ,οι «experts» εναντίων των «terminators» και οι «professionals» εναντίων των «snippers» η μάχη έχει ανάψει. Η κατάληψη του γεφυριού αποδείχθηκε στρατηγικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα. Ο κ. Φαλαγκάρας καθηλωμένος από τα πυρά της πολέμαρχου, που τον πυροβολούσε ασταμάτητα, αναγκάστηκε να παραδοθεί. Ο κ. Κωσταντόπουλος πυροβολούσε αδιακρίτως κατά εχθρών και φίλων. Θύμα των φίλιων πυρών του υπήρξε η κ. Καλογεράκου. Και πάνω που τα αίματα είχαν ανάψει ……. έπιασε βροχή…… έπρεπε να σταματήσουμε……

Στο προσκλητήριο παρουσιαστήκαμε μαθητές και καθηγητές ,εμπριμέ από τη λάσπη και τις χρωμόσφαιρες.

Περάσαμε τέλεια ….. θα το ξανακάνουμε……

 


 

 

Απόδραση στην Πάρνηθα (Μάρτιος 2013)

Φύγαμε από την Αθήνα και βρεθήκαμε σε μια άλλη κατάσταση. Απολαύσαμε τη χιονοθύελλα και το κρύο μέσα στην ομίχλη. Στη συνέχεια στη ζεστασιά του τζακιού φάγαμε ζεστή φασολάδα. Η Πάρνηθα μας αποζημίωσε.

Squash στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρησης Αθηνών

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο. Απαιτεί ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, γρήγορα αντανακλαστικά, αυτοσυγκέντρωση και αυτοπειθαρχία. Παίζεται με ρακέτα σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο και δεν επηρεάζεται καθόλου από τις καιρικές συνθήκες. Η δύναμη κτυπήματος μιας μπάλας είναι 150 χ.α.ω. και είναι ίσος με τον ίδιο ενεργειακό αντίκτυπο μιας σφαίρας 0.22 χιλ. Ο παίκτης μπορεί να κάψει σε ένα αγώνα μέχρι και  1000 θερμίδες σε μια αγωνιστική ώρα.

Picture squashΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

  •    Η βασική αρχή του παιγνιδιού είναι να μπορέσει ο κάθε παίκτης να κτυπήσει την μπάλα στον μπροστινό τοίχο μέχρι ο αντίπαλος να μην μπορέσει να κτυπήσει πίσω.
  •    Στο σερβίς, ο παίκτης που σερβίρει πρέπει απαραιτήτως να έχει τουλάχιστον το ένα του πόδι μέσα στο κουτί του σέρβις (service box).
  •    Η μπάλα πρέπει να κτυπήσει στον μπροστινό τοίχο μεταξύ των γραμμών  (service line και οut line) και ακολούθως να προσγειωθεί πίσω από την γραμμή του κέντρου του γηπέδου (short line), στην πλευρά του αντίπαλου παίκτη. Αν η μπάλα κτυπήσει εκτός των γραμμών στον τοίχο ή εκτός της γραμμής του γηπέδου, τότε ο αντίπαλος κερδίζει τον πόντο.
  •    Ακολούθως οι παίκτες θα πρέπει να κτυπούν την μπάλα στον μπροστινό τοίχο, μεταξύ των γραμμών. Η μπάλα μπορεί να κτυπήσει στο δάπεδο τουλάχιστον μια φορά.
  •    Αν ο παίκτης δεν καταφέρει να κτυπήσει την μπάλα πριν αναπηδήσει για δεύτερη φορά, τότε χάνει τον πόντο. Το ίδιο θα συμβεί αν δεν καταφέρει να κτυπήσει την μπάλα στον μπροστινό τοίχ ο, ή την κτυπήσει εκτός των γραμμών .

  Ευχαριστούμε τον ΄Ομιλο Αντισφαίρισης Αθηνών που μας διέθεσε το γήπεδο  για να προπονούμαστε τις Πέμπτες 14.30-16.00

Η Πυραμίδα της φυσικής κατάστασης

pyramida