Σημαντική διάκριση στο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης (Απρίλιος 2014)

Το Τριήμερο 02-04/04/2014 διοργανώθηκε το Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης  με κεντρικό άξονα όλων των διεργασιών «Το μέλλον της πόλης». Η διαδικασία αποτελεί μέρος μιας πανευρωπαϊκής δράσης στην οποία μετέχουν 17 χώρες. Περίπου 100 μαθητές από όλη την Ευρώπη θα λάβουν μέρος στο τελικό Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο στην Κοπεγχάγη , το οποίο θα διεξαχθεί στις 20/06/2014.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση με μία ομάδα την οποία αποτελούσαν οι (αλφαβητικά) Αθανασάτου Ρόζα,Βάγιας – Κόνου Επαμεινώνδας,Γεωργακοπούλου Κατερίνα,Δαρίδης Γιάννης,Ιατρίδη  Άννα-Μαρία,Καραγεωργίου Σταύρος, Κόκκα Μαριζώη,  Λυκόκα Μαρίνα,  Μαλεζά Τζωρτζίνα,  Μονογιού Πετρούλα, Μπίτζιου Αλεξάνδρα, Ντεμπέμπε ΚωνσταντίναΠαπαηλία – Βουτσινά Ελένη και Χατζημιχαήλ Μαργαρίτα. Ασχολήθηκαν με τη  θεματική ενότητα Μετακινήσεις του μέλλοντος – μια νέα προσέγγιση στην πόλη και τους προετοίμασαν οι οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 του σχολείου μας.

koinovoulio1

Οι μαθητές έδρασαν ως ερευνητές και συνεδρίασαν σε επιτροπή με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία. Μετά από ψηφοφρία η πρόταση των μαθητών μας αξιολογήθηκε ως η καλύτερη η δε μαθήτριά μας Παπαηλία – Βουτσινά Ελένη επελέγη προκειμένου να εκπροσωπήσει τους Έλληνες μαθητές στη συνάντση  European Student Parliament on Science η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη. Η περιγραφή της δράσης, το τελικό ψήφισμα - πρόταση καθώς και η συμμετοχή του σχολείου μας έχουν αναρτηθεί στο επίσημο ιστότοπο του έργου:

www.student-parliament.eu

Η παρουσίαση του Σχολείου