Το Πρόγραμμα της εκδρομής στη Θεσσαλονίκη (2015)

ΠΕΜΠΤΗ 2 /4 :

Αναχώρηση από Aθήνα με την αμαξοστοιχία Ιntercity του ΟΣΕ. Άφιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εγκατάσταση  στο ξενοδοχείο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4:

Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS»  Το κέντρο «NOESIS» προσφέρει στους επισκέπτες του το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας. Επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνολογίας και παρακολούθηση των παρακάτω εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, Τεχνολογία Μεταφορών και- Τεχνοπάρκο. Παρακολούθηση στο Πλανητάριο της ταινίας “ Θαύματα του Σύμπαντος” και  της ταινίας “ Αστερισμοί και μύθοι”. Επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, συνάντηση με τον Γάλλο Πρόξενο, ενημέρωση για σπουδές στη Γαλλία και ξενάγηση στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Γαλλόφωνο εργαστήριο με διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες για τους μαθητές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απογευματινή ξεκούραση.

Ξενάγηση στην  παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης, στη γραφική γειτονιά με τους κήπους και τα καλντερίμια που βρίσκεται μέσα και έξω από τα κάστρα στην  Άνω Πόλη. Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα στην περιοχή Λαδάδικα

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4:

Επίσκεψη στο κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου: Oι μαθητές θα κάνουν βόλτα στους αμπελώνες του κτήματος, θα δουν από κοντά τον τρόπο που καλλιεργούνται τα αμπέλια και θα γνωρίσουν τις διάφορες ποικιλίες από τις οποίες βγαίνει το κρασί. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το οινοποιείο που βρίσκεται μέσα στο κτήμα και θα παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία που ακολουθείται από τη γλαυκοποίηση των σταφυλιών μέχρι την τελική εμφιάλωση του κρασιού. Επίσης θα  έχουν  τη δυνατότητα να κατέβουν στο κελάρι, στα δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζει το κρασί και να θαυμάσουν  αντικείμενα - αντίκες από την Κωνσταντινούπολη. Τέλος θα γνωρίσουν και θα μάθουν  τα μυστικά της απόσταξης και τις διαφορές ανάμεσα σε Τσίπουρο, Ούζο και αποστάγματα, αλλά και τους γευστικά ονειρικούς, ιδιαίτερους συνδυασμούς με τους ανάλογους μεζέδες, φτιαγμένους από τοπικά προϊόντα.

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Βεργίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απογευματινή ξεκούραση

Πεζή περιήγηση στην αναμορφωμένη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4:

Επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. 

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία Ιntercity του ΟΣΕ. Άφιξη στην Αθήνα

Το site μας για την ΠΛΑΚΑ