Αγώνες Debate στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

Αγώνες Αντιλογίας 1Οι όμιλοι  Debate λειτούργησαν για πρώτη φορά στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2015-16. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο οτυς αντιμετώπισαν τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και οι εκπαιδευτικοί που τους συντόνισαν, ήταν τέτοιος που αποφασίσαμε να τολμήσουμε να διοργανώσουμε αγώνες με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων. Είκοσι ομάδες από έξι σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά διασταυρώνουν τα "λεκτικά τους ξίφη" στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στην κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για το αποτέλεσμα των αντιλογιών, συμμετέχουν μέλη της Ρητορικής Εταιρείας, με διεθνείς διακρίσεις, εκπρόσωποι της Εταιρείας για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, σχολικοί σύμβουλοι, συντονιστές ρητορικών ομίλων και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.  

Οι Αγώνες Αντιλογίας δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μέσα από τη γιορτινή ατμόσφαιρα ενός διαγωνισμού να επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή εναντίον μιας δεδομένης  θέσης, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη και καλλιεργώντας παράλληλα τον προφορικό λόγο. Ένα πρόσθετο κέρδος αποτελεί η γνωριμία και συνεργασία μαθητών από διαφορετικά σχολεία, η άσκηση στην αγγλική γλώσσα και η πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.

Κατεβάστε το πρόγραμμα των αγώνων.

Αποχαιρετισμός στη σχολική χρονιά 2015-16

programma sel1Άλλη μία σχολική χρονιά τελειώνει και θα το γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο. Η φετινή εκδήλωση για τη λήξη της χρονιάς περιλαμβάνει

  • μουσική και τραγούδι,
  • έκθεση ζωγραφικής αλλά και φωτογραφίας από το διαγωνισμό που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, 
  • προβολή της ταινίας που γύρισαν οι μαθητές του ομίλου "Λογοτεχία και Κινηματογράφος"
  • αποχαιρετισμό της γ Γυμνασίου από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων  

και όλα θα κλείσουν με ένα PARTY που διοργανώνει το δεκαπενταμελές του σχολείου.

Μπορείτε να δείτε το πρόγαμμα (το οποίο επιμελήθηκε με πολύ μεράκι αλλά και αγάπη γαι το σχολείο η κα Μαρία Δικαίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων) πιέζοντας εδώ.

Πρόγραμμα Πλευρά 1

Πρόγραμμα Πλευρά 2

Πρόσκληση για την ταινία

 

Το site μας για την ΠΛΑΚΑ

Πρωτότυπες Διδακτικές Προτάσεις

Έχουμε μια ιδέα: πάμε... Αθήνα

Καλό και το σχολείο αλλά...