Πρόγραμμα Badminton

Eίναι ένα παιχνίδι:

    παρεμφερές με το τένις,

    παίζεται σε ένα γήπεδο παρεμφερές με του βόλεϊ,

        μπορεί να παιχτεί :

            ατομικά

            ή σε ζευγάρια.

 

 


Η αντιπτέριση είναι ένα άθλημα με ιστορία χιλιάδων ετών, αφού υπάρχουν στοιχεία ότι παιζόταν αντίστοιχης μορφής παιχνίδια από Αιγυπτίους, Αρχαίους ‘Ελληνες, καθώς και από πολιτισμούς της ‘Απω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα, κ.ά.).

Η εποχή που το παιχνίδι πήρε τη σύγχρονη μορφή του είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά υπεύθυνος για την μετατροπή του και την εφαρμογή σύγχρονων κανονισμών θεωρείται ο John Lorain Baldwin. Το Battledore and Shuttlecock, παιζόταν στην Αγγλία για πολλούς αιώνες. Ο έβδομος δούκας του Beaufort, έπαιζε στη μεγάλη σάλα του πύργου του, στο Badminton House, το παιχνίδι της αντιπτέρισης στην πόλη Gloucestershire (1840-1850). Το άθλημα διαδόθηκε από Βρετανούς αξιωματικούς που είχαν επισκεφτεί το δούκα, στην Ινδία. Συγκεκριμένα το 1870 στην πόλη Poona της Ινδίας παίχτηκε για πρώτη φορά στη χώρα αυτή η σύγχρονη μορφή του Badminton.

Οι πρώτοι κανόνες με τη σύγχρονη σχεδόν μορφή τους ορίστηκαν το 1877 και αποτέλεσαν τη βάση για τους σημερινούς κανονισμούς. Την επόμενη χρονιά το 1878 ιδρύθηκε ο πρώτος αθλητικός σύλλογος Badminton στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο πρωτάθλημα All England έγινε το 1899, ενώ η πρώτη διεθνής συνάντηση έγινε ανάμεσα στην Βρετανία και την Ιρλανδία το 1903.